FAQ

Wat zit er in de prijs van een fotograaf

Met het maken van de foto's op de dag van jullie huwelijk is het werk voor de fotograaf nog niet gedaan.
Wat komt er allemaal bij kijken:
- Opmaak draaiboek voor jullie huwelijksdag.
- foto's veilig opladen op de server
- 1 uur fotograferen vraagt gemiddeld nog 2 uur nabewerking.
- Maken van een selectie afgesproken foto's.
- Opmaak foto galerij en slideshow.
- Vaste kosten voor verzekeringen, licenties software en afschrijving apparatuur.
- Regelmatig bijscholen via workshops.
- Uiteraard ook het betalen van belastingen en sociale bijdragen.

Hoe bestel ik een huwelijks reportage ?

Contacteer mij via het contact formulier, via telefoon of mail. Ik bekijk of ik nog vrij ben en leg jullie datum voorlopig vast in de agenda. Na ons kennismaking gesprek krijgen jullie dan een prijsvoorstel. Als ik het prijsvoorstel ondertekend terug krijg is de bestelling definitief.

De Loveshoot ?

De loveshoot is een fotoshoot van een koppel al dan niet voorafgaand aan het huwelijk. Deze shoot draait om het koppel en hoe ze zich zouden gedragen als ze samen op pad zijn of een wandeling zouden maken. Draag dan ook gewone en makkelijke kledij waar jullie zich comfortabel in voelen om te lopen, springen, zitten, liggen, rollen enz...... Het draait dus niet om moeilijke poses maar om plezier te hebben met elkaar. De foto's kunnen dienen gewoon als herinnering aan jullie verhaal of voor de uitnodigingen voor jullie huwelijk.

Wat is de tijdslijn voor een huwelijksreportage ?

Bij interesse plannen we een gratis kennismaking gesprek zonder verplichtingen. Is er een klik en een overeenkomst dan kom ik 1 à 2 weken voor het huwelijk nog eens langs om alle details en de dagindeling te bespreken. Op de dag van het huwelijk ben ik tijdig aanwezig voor de foto reportage. De dag na het huwelijk ontvangen jullie al een 5-tal foto's in web formaat en de definitieve reportage, alsook de foto galerij en de slideshow is binnen de 3 weken klaar.

Wat zijn de betaling termijnen ?

25% bij bestelling.
50% een 14-tal dagen voor de uitvoering van de foto reportage.
25% na de foto reportage vóór aflevering van de foto's.

Heb je een huwelijksfolder ?

Een huwelijksfolder kan je verkrijgen door gebruik te maken van het contact formulier, een mailtje of een bericht via messenger waarna ik hem dan bezorg.

Een 2de fotograaf ?

Het klinkt goed " 2 fotografen voor de prijs van 1 ". Soms doet een 2de fotograaf meer kwaad dan goed en jullie moeten er ook voor betalen. De mensen die op de foto moeten staan, weten dan niet goed naar welke fotograaf ze nu moeten kijken of de fotografen staan in elkaars beeld.
Meestal zijn de " we komen met 2 fotografen " een koppel en hanteren ze die formule tegen de eenzaamheid. Zelden biedt dit een meerwaarde.
Organiseren jullie nu een mega feest op een unieke locatie en met enkele honderden genodigden dan is een 2de professionele fotograaf wel een meerwaarde. Bespreek dit dus vooraf met jullie fotograaf.

Huwelijksalbum ?

Sommige fotografen bieden een gratis album aan maar meestal is dit een klein album met een beperkt aantal foto's die jullie niet zelf kunnen kiezen. Aangezien ik de foto's aflever in hoge resolutie kunnen jullie nadien zelf jullie huwelijksalbum maken. Willen jullie toch een professioneel album dan kan ik dit uiteraard voor jullie doen. Jullie kiezen nadien dan zelf de foto's die jullie erin willen. Ook fotokaders, prints of andere foto artikelen behoren tot de mogelijkheden.

Nabewerking foto's ?

Alle foto's die in het huwelijks package inbegrepen zijn worden één per één in lightroom en photoshop na bewerkt volgens de stijl van de fotograaf en dit om de hoogste kwaliteit te garanderen. De foto's die uit de camera komen zijn immers RAW' s (digitale negatieven) die na de fotobewerking omgezet worden naar foto formaat (jpg) en dit in het gewenste formaat en resolutie.

Welke fotograaf moeten we kiezen ?

Kies een fotograaf waar jullie een goed gevoel bij hebben. Kijk ook naar de stijl van de foto's die de fotograaf maakt. De prijs is niet onbelangrijk in het totale budget van een huwelijksfeest maar, het is niet omdat het duur is dat het sowieso goed is of jullie smaak is en goedkoper kan evengoed prachtig zijn. Wanneer het te goedkoop is vrees ik dat jullie niet met een professionele fotograaf te doen hebben. Prijzen kunnen sterk variëren van fotograaf tot fotograaf. Kijk vooral naar wat je krijgt voor je geld.

Garantie op onze fotoreportage ?

Soms hoor je wel eens dat de geheugenkaart met de foto's erop defect ging of niet meer leesbaar was en dat het koppel geen of maar een gedeelte van hun huwelijksfoto's gekregen heeft.
Aangezien mijn camera's (Canon) allemaal van de professionele serie zijn, beschikken ze dan ook over telkens 2 geheugenkaarten waardoor de kans op verlies praktisch onbestaande is. Als professioneel fotograaf beschik ik ook over meerdere camera's, lenzen, flitsers en dgl. tijdens de reportage want een ongelukje of defect kan altijd gebeuren.
Stel dat ik als fotograaf wegens onvoorziene omstandigheden toch niet operationeel zou kunnen zijn op jullie huwelijksdag, dan is er binnen ons netwerk van beroepsfotografen.be altijd wel iemand die kan inspringen en zo hoeven jullie niet zelf op zoek te gaan naar een vervanger.

Wat als we onze digitale foto's verliezen ?

Wanneer jullie foto's enkel op de harde schijf van jullie computer staan, en deze gaat stuk of wordt gestolen dan zijn jullie foto's ook weg natuurlijk. Het is raadzaam om jullie foto's ook nog op een USB-stick of externe harde schijf te bewaren en op een veilige plaats. In alle geval kan je steeds bij mij terecht om jullie foto's opnieuw te verkrijgen aangezien ik nooit foto's weg doe en ze op meerdere data dragers bewaar.

Hoeveel tijd moeten we voorzien voor de huwelijksfoto's ?

Neem jullie tijd, bespaar extra stress door voldoende tijd in te plannen voor de verschillende gebeurtenissen tijdens jullie trouwdag. Voor de koppelshoot neem je minstens 1 uur zonder verplaatsingstijd. In de praktijk reken ik meestal 1,5 uur omdat er moet gekeken worden naar enkele leuke plekjes, compositie, het licht of misschien moet er flitslicht gebruikt worden. Als er geen of minder tijdsdruk is komt dit de kwaliteit van de foto's zeker ten goede.

Huwelijk organiseren, hoe begin je er aan ?

Je huwelijk plannen en organiseren is wel wat werk. Je kan de hulp inroepen van een weddingplanner wat je heel wat zorgen bespaart of je kan het helemaal zelf in handen nemen. Wil je alles zelf doen dan kan ik jullie een uitgebreide checklist/planner bezorgen. Vraag er naar via het contactformulier of stuur een berichtje.

Wat is een beveiligde online fotogalerij ?

Deze galerij is beveiligd met een paswoord zodat niemand anders jullie foto's kan zien. Dit paswoord ontvang je in een mail samen met een "knop" om naar de galerij te gaan. Deze galerij bevat een ruime selectie van de mooiste foto's van jullie huwelijksreportage. Je kan deze galerij ook delen met familie of vrienden.

Wat is een slideshow ?

Een slideshow is een snelle opeenvolgende vertoning van een ruime selectie foto's en dit begeleid met muziek die jullie ook zelf kunnen kiezen. een slideshow duurt enkele minuten en de tijdsduur is afhankelijk van het gekozen huwelijks pakket. Voorbeeldjes zijn te zien onder het tabblad "SLIDESHOWS".

Komen onze foto's of slideshow op de website of sociale media ?

Alleen van de klanten die toestemming geven kunnen een aantal foto's op de website of sociale media verschijnen maar nooit de hele reportage.